Λεύκανση

Το χαμόγελο μας, είναι η πρώτη εικόνα , που δίνουμε για μας στους άλλους. Εμείς φροντίζουμε η εικόνα αυτή, να είναι όμορφη, λαμπερή και υγιής.

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία εφ’ όσον τηρούνται οι κανόνες της επιστήμης. Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουμε, πετυχαίνουμε το λευκό χαμόγελο που επιθυμείτε.

Μέθοδοι λεύκανσης των δοντιών:

1. Laser

Η λεύκανση με λέιζερ είναι μια προηγμένη αισθητική διαδικασία στην οποία το ειδικό τζέλ λεύκανσης ενεργοποιείται άμεσα από την δέσμη φωτός του λέιζερ και διεισδύει στην αδαμαντίνη των δοντιών.

Είναι αποτελεσματική, χωρίς πόνο και ασφαλής τεχνική

Το λευκαντικό τζέλ εφαρμόζεται πάνω στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών (ανάλογα το χαμόγελο 6-8 δόντια ανά οδοντικό τόξο) και ενεργοποιείται με φως λέιζερ

Τα αισθητικά αποτελέσματα είναι άμεσα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας

H αλλαγή της απόχρωσης ποικίλλει λόγω της διαφορετικής έντασης και τύπου της δυσχρωμίας αλλά και των χαρακτηριστικών κάθε δοντιού

Γίνεται σε μία μόνο επίσκεψη, η μέση διάρκεια της λευκαντικής αγωγής κυμαίνεται από 30 – 45 λεπτά

Ενδείκνυται ιδιαίτερα σε καπνιστές ή σε άτομα με ιδιαίτερα σκουρόχρωμα δόντια

Αντενδείκνυται σε εγκύους και σε γυναίκες που θηλάζουν

Είναι η πλέον σύγχρονη και ακριβή μέθοδος λεύκανσης των δοντιών.

2. Λεύκανση στο σπίτι

Χρησιμοποιείται υπεροξείδιο του καρβαμιδίου 10% – 35% ή υπεροξείδιο του υδρογόνου 6% – 9,5%

Είναι απλή και ασφαλής τεχνική

Ο λευκαντικός παράγοντας εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα δισκάρια που εφαρμόζουν στα δόντια σας κατά την διάρκεια της νύχτας

Ο ασθενής εξετάζεται περιοδικά από τον οδοντίατρο ώστε να ελέγχεται η αλλαγή της απόχρωσης των δοντιών

Όλοι οι τρόποι λεύκανσης είναι αποτελεσματικοί. Κάθε ένας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και πολύ λίγα ή καθόλου μειονεκτήματα. Το δεδομένο είναι οτι, ανεξάρτητα με το ποιά μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί, το αποτέλεσμα θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια αν ο ασθενής τηρεί κάποιες βασικές αρχές.

Το σημαντικότερο όλων είναι το βούρτσισμα των δοντιών. Αυτό θα πρέπει να γίνεται με μια μέτρια οδοντόβουρτσα, η οποία θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Δηλαδή πρέπει να αντικαθίσταται συχνά ή όταν οι τρίχες της εμφανίζουν φθορά. Ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα δίνουν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες.

Άλλη σημαντική παράμετρος, διατήρησης της λεύκανσης είναι η υγεία των ούλων. Συνιστάται η χρήση ενός ήπιου στοματικού διαλύματος, που θα διατηρεί τα ούλα ελεύθερα απο φλεγμονές και ουλίτιδα.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η οδοντόκρεμα. Προτιμούμε φαρμακευτικές οδοντόκρεμες διότι είναι πιο ειδικές και βέβαια καλύτερης ποιότητας.

Τέλος ο περιορισμός του καπνίσματος βοηθά στη διατήρηση της λεύκανσης, ενώ αντίθετα ο καφές και το κόκκινο κρασί έχει αποδειχθεί πως δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα εφ’όσον τηρούνται τα παραπάνω!